Martinovićeva uspješna na startu
Sandra Martinović uspješno startovala

Chellenger u Češkoj

Martinovićeva uspješna na startu

Sandra Martinović, jedna od najboljih teniserki BiH, uspješno je startovala na teniskom Challengeru u češkom gradu Prerovu. Martinovićeva je nastupila u singlu i dublu i u obje konkurencije izborila je plasman u 2. kolo.

U pojedinačnoj konkurenciji nadigrala je domaću predstavnicu Janu Jandovu sa 2:0 u setovima (7:6(2), 6:2), a u 2. kolu igraće protiv 3. nositeljice, iskusne domaće teniserke Zuzane Ondraskove koja je nekada bila među 100 najboljih na svijetu (74. na WTA listi u 2004. godini).

Kada je riječ o dublovima, Martinovićeva i Austrijanka Sandra Klemenschits nadigrale su 3. nositeljice Yuliyu Beygelzimer iz Ukrajine i Teodoru Mirčić, iz Srbije sa 2:1 (3:6, 6:3, 10:5).
U 2. kolu očekuje ih duel protiv češke kombinacije Iveta Gerlova/Lucia Kriegsmannova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.