Matosevic i Tomic u četvrtfinalu Munchena

Australci pobjeđuju i na zemlji

Matosevic i Tomic u četvrtfinalu Munchena

M. Maksimović

Dva Australca u četvrtfinalu jednog ATP turnira koji se igra na zemljanoj podlozi nisu baš česta pojava na Touru. U Munchenu se to dogodilo. Svoju priliku su iskoristili Marinko Matosevic i Bernard Tomic. Teniseri koji vuku korijene vuku iz BiH.

Matosevic, koji je rođen u Jajcu je u tri seta savladao Kolumbijca Roberta Faraha 6-1,6-7(2),6-2. Nakon finala Delray Beach, ulazak u četvrtfinale Munchena je njegov drugi najbolji rezultat sezone.

U četvrtfinalu je i Bernard Tomic. On je do sada u ovoj sezoni igrao polufinale Brisbanea i četvrtfinale Delray Beacha. Na zadnja tri turnira (Miami, Monte Carlo i Barcelona) nije prošao drugo kolo. U Munchenu je odigrao dobar meč protiv Potita Staracea koji je pet puta gubio svoj servis i na kraju je poražen u tri seta.

Philipp Kohlschreiber i Feliziano Lopez su opravdali očekivanja.Lopez je prošao Ukrajinca Stakhovkog, Kohlschreiber, Latvijca Gulbisa.

Rezultati 2.kolo:
Marinko Matosević (Aus) - Robert Farah (Col) 6-1,6-7(2),6-2
Philipp Kohlschreiber (Nje) - Ernests Gulbis (Lat) 7-5,6-3
Bernard Tomic (Aus) - Potito Starace (Ita) 6-1,6-7(4),6-3
Feliziano Lopez (Špa,2) - Sergiy Stakhovky (Ukr) 6-4,7-6(4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.