)
Mauresmo rekla zbogom
Mauresmo je uzela Australian Open i Wimbledon

Francuskinja se povlači u 31. godini

Mauresmo rekla zbogom

M. Maksimović

Dvostruka osvajačica grand slama i nekadašnji svjetski broj jedan ženskog tenisa Francuskinja Amelie Mauresmo, u četvrtak je objavila da se povlači iz aktivnog bavljenja tenisom. Mauresmo je na Touru prisutna od 1993.godine, a do danas je u karijeri osvojila 25 turnira.

Dva njena najveća rezultata su trijumfi na Australian Openu i Wimbledonu 2006.godine, a tu svakako treba dodati i srebrnu medelja sa Igara u Atini 2004.godine, te trijumf na završnom Masters turniru 2005.godine. Pored dva naslova na Grand Slam turnirima, Mauresmo je igrala dva puta u četvrtfinalu Roland Garrosa, te dva puta u polufinalu US.Opena.


Svoj prvi naslov na WTA touru je osvojila prije deset godina kada je u finalu turnira u Bratislavi pobjedila Kim Clijsters u dva seta, a posljednji put je slavila u februaru ove godine kada je otišla do kraja na turniru u Parizu. Posljednje tri godine je imala velikih problema sa povredama, pa su tako od trijumfa u Antwerpenu do spomenutog u Parizu prošle dvije godine.

Ono što je krasilo njenu igru su svakako bili forhend i jednoručni bekhend, kao i igra na mreži, gdje se isticala sjajnim volejima.Također treba reći da je Mauresmo često zbog svog izgleda bila tema različitih priča, a sama Amelie je priznala da je lezbijka.


'' Dugo sam razmišljala o ovoj odluci i na kraju sam odlučila. Odlučila sam završiti svoju karijeru'' rekla je tridesetogodišnja teniserka koja je 2004.godine bila najbolja igračica svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti