Mauresmo u polufinalu
Mauresmo u polufinalu za 68 minuta

U Parizu repriza polufinala Australian Opena

Mauresmo u polufinalu

M. Maksimović

U polufinalu WTA turnira u Parizu gledat ćemo reprizu polufinala Australian Opena. Serena Williams je ne tako davno u Melbourneu pobjedila u dva seta Elenu Dementijevu koja će u subotu pokušati revanširati.

Obe teniserke su bez većih problema prošle među četiri. Serena je zaustavila Emilie Loit 6-4, 6-1, dok je Ruskinja, Dementijeva u dva seta prošla Nataly Dechy 6-3, 6-2. Jelena Janković je nakon dva i pol sata borbe pobjedila Alize Cornet 5-7, 6-4, 6-4. Francuskinja ima za čime žaliti, u trećem setu je imala 3-1, ali je Jelena u seriji uzela pet gemova. Čast domaćeg tenisa je spasila Amelio Mauresmo koja je kao iz najboljih dana za 68 minuta pobijedila četvrtu nositeljicu, Poljakinu Agnieszku Radwansku, 6-2, 6-0.

Rezultati četvrtfinala:
Amelie Mauresmo (Fra,8) - Agnieszka Radwanska (Polj,4) 6-2, 6-0
Serena Williams (SAD,1) - Emilie Loit (Fra) 6-4, 6-1
Elena Dementieva (Rus,3) - Nathalie Dechy (Fra) 6-3, 6-2
Jelena Janković (Srb,2) - Alize Cornet (Fra,5) 5-7, 6-4, 6-4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.