Meč otvaraju Gil i Delić
Delić ipak nastupa od prvog singla

Vranić se odlučio za Delića i Šetkića

Meč otvaraju Gil i Delić

M. Maksimović

Frederico Gil i Amer Delić sutra ostvaraju meč trećeg kola II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa.
Selektor Daver Vranić se tako odlučio za našeg u ovom trenutku najiskusnijeg igrača Amera Delića koji će se suprostaviti najbolje rangiranom domaćem igraču, Federicu Gilu.

Gil je trenutačno 83.igrač na ATP listi. Gil je svoj najbolji rezultat ove sezone napravio na domaćem terenu, na ATP turniru u Estorilu gdje je izborio plasman u finale.Na tom turniru je Gil pobjedio Floriana Mayera, Santiaga Giralda, Ruia Machada, Garciju Lopeza, dok je u finalu poražen od Alberta Montanesa. To je njegov najbolji rezultat što se tiče ATP turnira, na challengerima je igrao polufinale Istanbula, u Milanu je otišao do kraja. U Davis Cupu je Gil na omjeru  22-13, na zemlji je ostvario 17 pobjeda uz svega četiri poraza.

U drugom meču se se sastati Aldin Šetkić i Rui Machado. Aldin je do Portugala ove godine igrao finale Futuresa u Sarajevu, Istanbulu, dok je u Beogradu slavio. Posljednji nastup prije Davis Cupa, Šetkić je imao u Rijeci gdje je prošao kvalifikacije, u prvom kolu eliminisao nekada velikog Tomasa Mustera, ali je u drugom kolu poražen od Grege Zemlje. Aldinov omjeru u Davis Cupu je 11-6. Rui Machado je na omjeru 8-3, a i on je kao i Gil igrao odličnu u Estorilu, gdje je zapeo u četvrtfinalu.Na US.Openu je igrao kvalifikacije, prošao je Nicka Nicka Lindahla, ali je igubio od Ryana Harrisona 7-5,6-7(5),3-6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.