Medvedev stigao do prvog Mastersa u karijeri

Rus osvojio Cincinnati

Medvedev stigao do prvog Mastersa u karijeri

A. Čaušević

Daniil Medvedev je pobjednik Mastersa u Cincinnatiju nakon što je sa 2:0 (7:6; 6:4) pobijedio Davida Goffina poslije sat i 39 minuta igre.

Prvi set je odlučen poslije tie-breaka nakon što su oba tenisera napravili po jedan break. Rus je to učinio u četvrtom, a Belgijanac u sedmom gameu. U tzv. 13. gameu uspješniji je bio Medvedev sa 7:3.

U drugom setu ruski teniser odmah dolazi do breaka, do kraja meča je bio siguran na svoj servis te je tako stigao do svog prvog trofeja na turnirima iz Masters serije.

Medvedevu je ovo najveći uspjeh u dosadašnjem dijelu karijere, a prethodno je osvajao četiri turnira iz ATP serije: Tokio, Sofija, Winston Salem i Sidney.

Na novoj ATP listi Medvedev će biti peti teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti