Meffert i Dodig za naslov
Ivan Dodig, igraće u finalu Sarajevo Opena

Teniski Chellenger u Sarajevu

Meffert i Dodig za naslov

Nijemac Dominik Meffert i Hrvat Ivan Dodig, inače bivši reprezentativac BiH, igraće u finalu 7. teniskog ATP Challenger turnira «BH Telecom Indoors 2009» koji se igra za nagradni fond od 30.000 dolara.

U prvom polufinalnom meču 28-godišnji Nijemac, koji se trenutno nalazi na 257. mjestu ATP liste, lako je sa 2:0 u setovima nadigrao Francuza Garyja Lugassyja. Bilo je 6:2 i 6:4.

Dodik (349.), nije imao tako lagan posao. Šta više, u polufinalu je tek nakon tri seta nadigrao šestog nositelja, Andreasa Haidera - Maurera sa 2:6, 7:6, 6:3.
Austrijanac je u osmini finala i četvrtfinalu eliminisao dvojicu bh. Igrača, Aldina Šetkića i Ismara Gorčića. Finalni meč će se igrati u nedjelju, od 15 sati.

Treba kazati da su u konkurenciji dublova pobjednici turnira Rus Konstantin Kravčuk i Poljak Dawid Olejniczak, koji su u finalu bili bolji od britansko-holandske kombinacije James Auckland - Rogier Wassen sa 6:2, 3:6, 10:7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.