Mertl i Hernych u finalu turnira

"BH Telecom Indoors" u Sarajevu

Mertl i Hernych u finalu turnira

Češki teniseri Jan Mertl i Jan Hernych igrat će finalu jubilarnog 10. turnira - ATP Challenger turnira "BH Telecom Indoors" u Sarajevu, vrijednog 30.000 eura.   

Tridesetogodišnji Mertl, 249. igrač na ATP listi, nastup u finalu je osigurao nakon što mu je četvrti nosilac - Rus Aleksander Kudrjavcev predao meč u prvom setu.

 

U drugom polufinalu, 33-godišnji Hernych, trenutno 242.  igrač na ATP listi, koji je najbolji ranking u karijeri  zabilježio 2009. godine kada je bio 59. igrač svijeta, pobijedio je petog nosioca - Nijemca Dustina Browna sa 7:6 (3), 7:6 (4), 

 

Brown je s Britancem Jonathanom Marrayjom osvojio turnir u konkurenciji dublova.  

 

U finalnom meču prvih i drugih nosilaca njemačko-britanska kombinacija bila je uspješnija od Slovaka Michala Mertinaka i Igora Zelenayja sa 7:6(2), 2:6, 11:9. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti