Mervana i Hrdinova poražene u finalu WTA turnira u Bastadu

Veliki uspjeh za Jugić-Salkić

Mervana i Hrdinova poražene u finalu WTA turnira u Bastadu

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovačka teniserka Mervana Jugić-Salkić nije uspjela osvojiti WTA turnir u švedskom Bastadu gdje je u paru sa Čehinjom Evom Hrdinovom u finalu poražena od kolumbijske kombinacije Catalina Cristano i Mariana Duque-Marino sa 2:1 po setovima 6:4, 5:7, 5:10.

Mervana i Eva su odlično započele meč i uspjele su osvojiti prvi set sa 6:4 i činilo se kako će WTA titula stići u našu zemlju, no nažalost kolumbijska kombinacija osvaja drugi set sa 7:5, da bi u trećem odlučujućem dobile 10:5, te su se tako okitile naslovom u Bastadu.

Ipak, Mervani treba uputiti čestike jer je samo finale jednog WTA turnira veliki uspjeh i jedan od najboljih rezultata bh. tenisa u zadnjih nekoliko godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.