Mervana na startu protiv Lisjak
Dobra prilika za našu teniserku

U prvom kolu kvalifikacija za AO

Mervana na startu protiv Lisjak

M. Maksimović

Naša najbolja teniserka, Mervana Jugić - Salkić će ove godine nastupiti u kvalifikacijama za prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open.

Mervana se nalazi u donjem dijelu ždrijeba i njena protivnica u prvom kolu je sedam godina mlađa igračica iz Hrvatske, Ivana Lisjak trenutačno 614. igračica na WTA listi. S obzirom da je Mervana trenutačno 181. igračica svijeta, naša teniserka je favorit u ovom meču i ima priliku izboriti drugo kolo gdje će igrati sa boljim iz duela Ruskinje Anne Lapushchenkove, devete nositeljice i Nijemice Carmen Klaschke. u ovakvom ždrijebu uz formu iz prošle godine te iskustvo, Mervana bi trebala izboriti treće kolo kvalifikacija. 

Mervana je na Australian Openu dva puta do sada nastupila u glavnom dijelu turnira, u oba slučaja se radi o igri parova gdje je poražena 2004. i 2006. godine u prvom kolu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti