Mervana "pada", Sandra se "diže"

WTA lista

Mervana "pada", Sandra se "diže"

Adnan Beganović

Naša najbolja teniserka, Mervana-Jugić Salkić, na najnovijoj WTA listi nazadovala je za dva mjesta, dok je Sandra Martinović u odnosu na prošlosedmičnu listu napredovala za tri pozicije.

Mervana Jugić-Salkić trenutno se nalazi na 179. mjestu sa 327 bodova, dok je Sandra Martinović sa prošlosedmične 416. pozicije „skočila“ na 413. Martinović na svom kontu ima 88 bodova.

Mlada Ema Burgić na najnovijoj listi zauzima 762. poziciju sa 26 bodova i u odnosu na prošlosedmičnu WTA listu, Burgićeva je slabija za 4 mjesta.

Kada je riječ o dubl konkurenciji, Mervana se na najnovijoj listi nalazi 93. mjestu, kao i na prošlosedmičnoj, sa 860 bodova.

Među 10 najboljih teniserki svijeta bilo je promjena. Tako su svoje pozicije zamijenile Ruskinja Elena Dementieva i srbijanska teniserka Jelena Janković. Dementieva je sada na poziciji broj 4 a Janković na poziciji broj 5. Pored ove promijene desila se još jedna. Naime, Victoria Azarenka je sa 9. mjesta spustila se nas 8., dok je Caroline Wozniacki poziciju broj 8 zamijenila pozicijom broj 9.

WTA lista
1. Dinara Safina (Rusija), 2. Serena Williams (SAD), 3. Venus Williams (SAD), 4. Jelena Dementijeva (Rusija), 5. Jelena Janković (Srbija), 6. Svetlana Kuznjecova (Rusija), 7. Vera Zvonareva (Rusija), 8. Victoria Azarenka (Bjelorusija), 9. Caroline Wozniacki (Danska), 10. Nadia Petrova (Rusija)…



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije