Mervana stigla do polufinala singla
Mervana u pozitivnoj seriji

Challenger u Casablanci

Mervana stigla do polufinala singla

M. Maksimović

Mervana Jugić - Salkić nastavlja niz pobjeda na ITF Challengeru u Casablanci.Nakon što je izborila glavni dio turnira kroz kvalifikacije, Mervana je stigla do polufinala.

U četvrtfinalu je njena protivnica Španjolka Estrella Cabez - Candela predala meč zbog povrede nakon 13 odigranih gemova. Naša teniserka je dobila prvi set rezultatom 6-4, a nakon tri gema drugog seta, Španjolka je predala meč.

Tako Mervana ide u polufinale gdje je čeka Portugalka Maria Joao Koehler trenutačno 276.igračica na WTA listi.Posljednji put je naša teniserka igrala polufinale jednog turnira u singlu još tamo 2008.godine.Nakon ovih rezultata u Maroku, realno je očekivati da Mervana već na narednoj WTA listi napravi određeni pomak.U polufinalu parova Mervana i Darija Jurak nisu imale šanse protiv Poljakinja Magde Linette i Katarzyna Piter,završilo je 2-6,1-6.


Rezultati četvrtfinala:
Mervana Jugić-Salkić - Estrella Cabeza-Candela (Špa) 6-4,3-0 predala Cabeza-Candela

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.