Mervana u četvrtfinalu i polufinalu
Još dvije pobjede naše teniserke

Jasmina Tinjić predala zbog povrede

Mervana u četvrtfinalu i polufinalu

M. Maksimović

Mervana Jugić Salkić nastavlja sa dobrim igrama na challengeru u Casablanci.U meču drugog kola,Mervana je opravdala očekivanja protiv domaće igračice Lini Bennani koja je sa pozivnicom stigla na turnir što potvrđuje krajnjih 6-0,6-1.

Za plasman u polufinale, Mervana će igrati protiv Španjolke Estrelle Cabeza-Candele, trenutno 260. igračice svijeta. Uz plasman u četvrtfinale singla, Mervana je izborila i polufinale u konkurenciji parova. Prve nositeljice Jugić-Salkić i Dariaj Jurak su bile bolje od Čehinja Karoline i Kristyea Pliskova u dva seta 7-6(4) 6-2.

Svoj nastup na turniru je zaključila Jasmina Tinjić koja je svoj meč protiv Alexandre Cadantu iz Rumunije predala zbog povrede.Jasmina je dobila prvi set,drugi je izgubila u tie breaku, a u trećem je nakon samo jednog gema predala zbog povrede.


Rezultati 2.kolo:
Mervana Jugić-Salkić (BiH) - Lina Bennani (Mar) 6-0,6-1
Jasmina Tinjić (BiH) – Alexandre Cadantu (Rum) 6-3,6-7(5),0-1 predala zbog povrede


Rezultati četvrtfinale:
Jugić-Salkić/Darija Jurak (BiH/Hrv,1) – K.Pliskova/K.Pliskova (Češ) 7-6(4),6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.