Ćiro voli Đokovića, ali je jasan: "I moja djeca ne žele da se vakcinišu zbog idiotske filozofije"

Komentarisao situaciju oko srbijanskog tenisera

Ćiro voli Đokovića, ali je jasan: "I moja djeca ne žele da se vakcinišu zbog idiotske filozofije"

E. Čaušević

Novak Đoković nalazi se već danima u centru pažnje svjetske javnosti zbog drame koja mu se dešavala u Australiji.

Srbijanski teniser jučer je zvanično izgubio mogućnost da dobije vizu za ovu zemlju, te je odlučeno da Đoković bude deportovan iz Australije i sada mu prijeti trogodišnja zabrana dolaska u ovu zemlju.

Đoković se deset dana borio za ulazak u Australiju gdje je u Melburneu trebao da igra na Australian Openu, ali na kraju se to neće desiti.

Iako je imao medicinsko izuzeće da igra na Australian Openu na kraju je odlučeno da neće dobiti vizu, a glavni razlog za to je činjenica da nije htio da se vakciniše što je protiv zakona u ovoj zemlji.

Đokovićev potez su komentarisali mnogi, a među njima je i legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ćiro je gostovao u emisiji "Nedjeljom u 2" na HRT-u, te je govorio o onome što se dešavalo Novaku prethodnih dana.

Na početku je poručio da je Nole za njega trenutno najbolji sportista na svijetu, ali je priznao da nije reagovao baš onako kako je trebao.

"Njegovi rezultati su takvi da ih niko ne može zasjeniti. On je po meni najveći sportista ove planete. Njemu je uskraćeno nešto što mi je izuzetno žao jer je deseti put trebao da osvoji ovaj turnir i da dobije bistu, to je takav običaj. Uskratili su mu to, vjerovatno je i on dobrim dijelom kriv, ali se sve moglo završiti na jedan elegantniji način. Nije dozvoljeno da se maltretira, a maltretirali su ga jednu takvu sportsku veličini. Ja nisam za privilegiju, ali su oni ovo napravili veoma konfuzno i Australija za mene više nije uređena zemlja jer je ispucala svoj kredibilitet u ovoj konfuzini može-ne može. Njega su čuvali kao nekog kriminalca...", rekao je Ćiro i dodao.

"Ja njega obožavam, on nije samo veliki sportista već je i veliki čovjek. Ne poznajem ga i nisam nikada imao priliku da mu stisnem ruku, a to sam jako želio. Međutim, on je jedan sportista koji nema nikakvih predrasuda što je veoma važno. Mi sportisti pravimo mostove i mirimo ljude i on je jedan od takvih ljudi".

Postao je heroj onih koji se nisu vakcinisali. Trebaju li ti sportski idoli voditi računa i o tome?

"Nemam šta da kažem. Tu se potpuno slažem i jako sam žalostan što je ostavio na sebe jednu ogromnu mrlju jer on nije smio tako deklarativno da kompromituje nešto što spašava čovječanstvo. On to nije smio. Obzirom na njegov nivo inteligencije i značaj mogao je pomoći čovječanstvu da se vakcinisao i pričao o tome drugima. Ja imam djecu koja ne žele da se vakcinišu i naradije bih ih 'tukao po guzi'. Oni imaju neku filozofiju koja je idiotska i misle da znaju više od stručnjaka svih na svijetu".

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ćiro jednom nogom si u grobu i haj ne seri više i ti. Dosta tvoje demagogije i igre na obje strane. Kontaju oni koji hoće da skontaju šta hoću da kažem. Pozdrav
5 9
bosch
Po meni cijepljenje ne bi trebalo bit obavezno, ali ako pravils drzave nalažu da se moraš cijepit onda imaš tri opcije. Da se lječiš, da se seliš, ili da ideš pod mač.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi