"Gladna" majka čuda od djeteta: Jutros kćerka zaradila bogatstvo, sav novac otišao njenoj majci!

Prošla je u treće kolo Australian Opena

"Gladna" majka čuda od djeteta: Jutros kćerka zaradila bogatstvo, sav novac otišao njenoj majci!

O. Lekić

Mirra Andreeva, sa 16 godina, nastavlja rušiti rekorde na teniskim terenima. Zbog godina bi trebala nastupiti na juniorskom turniru Australian Opena, no mlada Ruskinja već se takmiči s najboljima. Jutros se pobrinula za novu senzaciju nakon što je za 54 minute pobijedila Onsu Jabeur (6:0; 6:2).

Andreeva je tako postala najmlađa teniserka u historiji koja je uspjela osvojiti set bez izgubljenog gamea protiv nekog iz Top 10 na Grand Slam turniru.

Mirra, koja inače živi u Cannesu nije mogla vjerovati što je uradila, između ostalog i zato što je njena žrtva postala igračica koja joj je nadrža na turu. Bila je to njezina prva pobjeda protiv nekog iz Top 10.

"Bila sam vrlo nervozna pre početka meča. Ujedno i jako inspirisana zbog svega što u tenisu radi Onsu, prije svega kako igra. Prije nego što sam počela da igram, gledala sam njene mečeve, inspirisalo me je kako igra i bilo mi je drago da igram protiv nje."

"U prvom setu sam igraja sjajan tenis. Nisam to očekivala od sebe, da budem iskrena. Željela sam samo da igram na velikom treenu, da uživam u iskustvu i uspjela sam u tome", rekla je ona.

Oglasi

Plasman u treće kolo Australian Opena mladoj Ruskinji je donio zaradu oko 300.000 KM, a sav novac će pripasti njenim roditeljima.

S obzirom da je još uvijek maloljetna roditelji ove teniserke ne dozvoljavaju Andreevoj da kontroliše novac. O tome je govorila prošle godine na Wimbledonu kada je osvojila oko pola miliona KM.

"Šta ću učiniti s novčanom nagradom? Za sada nemam planova, jer sve ide samo mojim roditeljima i oni odlučuju što će s novcem."

Raisa (skroz desno) u društvu svoje dvije kćerke

Inače, njena majka se zove Raisa, dok podaci o njenom ocu nisu dostupni javnosti. Zanimljivo da su jedan dio djetinjstva proveli u Srbiji.

Kada su Mira i njena starija sestra Erica počele pokazivati talenat za tenisom roditelji su odlučili da napuste Srbiju i vrate se u Rusiju.

Prošle godine iz TS Rusije su se žalili da se na roditelje pravi ogroman pritisak da se sestre Andreeve odreknu ruskog državljanstva, ali to se još uvijek nije desilo.

Krajem prošle godine one su se zajedno sa majkom pojavile u rodnom gradu u Krasnoyarsku gdje su trenirale sa polaznicima jedne teniske škole što je jasan pokazatalje da se ne žele odreći Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti