Krenuo loše, pa dodao gas: Preokret Bašića protiv favorizovanog Poljaka za osminu finala u Maroku

ATP turnir u Marakešu

Krenuo loše, pa dodao gas: Preokret Bašića protiv favorizovanog Poljaka za osminu finala u Maroku

Eldar Ganibegović

Bh. teniser Mirza Bašić ostvario je plasman u osminu finala ATP turnira u Marakešu (Maroko). 

Bašić je danas s 2:1 savladao favorizovanog Poljaka i 76. igrača na ATP listi, Kamila Majchrzaka, po setovima 4:6, 6:4 i 6:1.

Meč je s dvije brejk lopte otvorio Bašić, ali nije uspio uzeti servis protivniku. Mogao je to uradili i u devetom gemu kada je također propustio dvije brejk lopte, a onda Poljak kokd vodstva 5:4 koristi prvu brejk, a ujedno i set loptu i dolazi u vodstvo.

Nije drugi set dobro krenuo po našeg tenisera, jer je Majchrzak uzeo brejk i poveo s 2:0, no odmah uzvraća Bašić. U sedmom gemu Bašć pravi novi brejk i slavi sa 4:6.

U trećem setu apsolutna dominacija Bašića. Brejk odmah u prvom gemu, još dva do kraja i sjajno privodi set i meč kraju sa 1:6.

Osmina finala za Bašića sutra donosi meč protiv Argentinca Federica Corije, koji je 60. igrač svijeta.

Ranije danas, podsjetimo, Damir Džumhur je ispao od Davida Goffina s 2:0.

ATP Marakeš, 1/16 finala:

Mirza Bašić - Kamil Majchrzak 2:1 (4:6; 6:4, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi