Mirza Bašić i Robin Haase igraju na otvaranju

Održan žrijeb za duel BiH i Holandije

Mirza Bašić i Robin Haase igraju na otvaranju

D. Kurbegović

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 7. do 9. aprila u zeničkoj Areni biće domaćin 2. kola, I Euro/Afričke grupe, a protivnik našoj selekciji biće Holandija. 

Nakon toga na teren zeničke Arene izaći će naš najbolji teniser Damir Džumhur, koji će za protivnika imati Thiema De Bakkera.

Dubl meč će se igrati u subotu s početkom od 14 sati, a sastat će se Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Tallon Griekspooroma i Jean-Julienom Rojera.

Za nedjelju će biti odigran singl najbolja dva tenisera Damira Džumhura i Robina Haasea, dok će u drugom meču Mirza Bašić igrati protiv Thiema De Bakkera.

Nakon žrijeba iz našeg tabora su istakli da bi nakon prvog dana bili zadovoljni rezultatom 1:1, ali da bi bilo idealno da dobiju oba meča. Mečevi će se igrati na tri dobijena seta, a očekuje se da zenička Arena bude ispunjena, za razliku od prošlog duela protiv Poljske, kada je odziv bio solidan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi