Mirza Bašić ispao u četvrtfinalu ITF turnira u Zagrebu

Mirza bez polufinala

Mirza Bašić ispao u četvrtfinalu ITF turnira u Zagrebu

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić nije se uspio plasirati u polufinale ITF Futures turnira u Zagrebu, a od njega je u četvrtfinalnom duelu bolji bio Čeh Michal Konecny sa 2:1 po setovima 6:2, 1:6, 6:3.

Čeh je u prvom setu kontrolisao u potpunosti igru, te je ovaj set lagano riješio u svoju korist sa 6:2. Mirza se probudio u drugom setu. Uz dosta grešaka Čeha, ali i mnogo bolju svoju igru, Bašić je izgubio samo jedan gem, te je osvojio set sa 6:1 i izjednačio rezultat u setovima na 1:1.

Ipak, u trećom odlučujućem setu, Čeh je ponovo zaigrao svoju igru iz prvog seta, te je odlučujući set dobio sa 6:3, te je slavio pobjedu u ovom susretu.

Konecnyjev naredni protivnik je naš najbolji teniser Damir Džumhur, koji je danas savladao Austrijanca Martina Fischera sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.