Mirza Bašić poražen u četvrtfinalu Wroclawa

Przysiezny bolji od našeg tenisera

Mirza Bašić poražen u četvrtfinalu Wroclawa

Bh. teniser Mirza Bašić poražen je danas u četvrtfinalu Challengera u poljskom Wroclawu od domaćeg predstavnika i 402. tenisera svijeta Michala Przysieznyja sa 2:0 u setovima.

Iako je Bašić sigurno bio favorit na današnjem meču, ipak je Przysiezny smogao snage i ostvario pobjedu. Bašić je dobro počeo meč pa je odmah na startu oduzeo servis protivniku. Ipak, odmah u narednom gejmu Poljak se vraća pa je rezultat izjednačen (1:1). Do kraja prvog seta, Przysiezny je nažalost napravio još jedan brejk te je na kraju slavio sa 6:3.

U drugom setu viđena je mnogo bolja igra tenisera na njihov servis pa je napravljen samo jedan brejk i to od strane poljskog tenisera koji je Bašiću servis uzeo u trećem gejmu. Na kraju je slavio sa 6:4. 

On će u polufinalu ovog turnira igrati protiv Francuza Quentina Halysa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi