Mirza Bašić prošao kvalifikacije

ATP Challenger u Banja Luci

Mirza Bašić prošao kvalifikacije

O. Lekić

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u glavni turnir ATP Challengera u Banja Luci, vrijednog 64.000 eura.

Devetnaestogodišnji Bašić danas je zabilježio dvije pobjede. U drugom kolu kvalifikacija pobijedio je Vladimira Obradovića iz Srbije sa 7:6 (8/6), 6:4, a nakon toga i Dušana Lajovića, također iz Srbije, sa 1:6, 7:5, 6:4.

Bosanskohercegovački teniser će u utorak igrati meč prvog kola glavnog turnira, a protivnik mu je Filip Krajinović iz Srbije.

Danas se od banjalučkog turnira oprostio Sven Lalić, jedini bh. igrač s pozivnicom organizatora. U prvom kolu poražen je od drugog nosioca Simona Greula iz Njemačke 7:5, 6:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.