Mirza Bašić se plasirao u finalno kolo kvalifikacija turnira u Dohi

Pobjedom otvorio sezonu

Mirza Bašić se plasirao u finalno kolo kvalifikacija turnira u Dohi

E. Čaušević

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić pobjedom je otovorio novu sezonu.

Bašić se danas plasirao u finalno kolo kvalifikacija ATP turnira u Dohi nakon što je pobijedio Matthiasa Bachingera sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Mirza je tako na odličan način otvorio novu sezonu, te se nadamo da će zadržati pobjednički ritam. Bh. teniser nije imao previše problema protiv Bachingera i lagano je došao do pobjede protiv 31-godišnjeg njemačkog tenisera.

Treba dodati da je Bašić poražen u prethodna dva duele protiv današnjeg protivnika, ali stigla je osveta. Naš teniser će u finalnom kolu ATP turnira u Dohi igrati protiv boljeg iz duela Stakhovsky - Moroni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi