Mladi Britanac umalo iznenadio Goffina

Finale Davis Cupa

Mladi Britanac umalo iznenadio Goffina

Edmir Škorić

Danas je počelo finale Davis Cupa između Belgije i Velike Britanije.

Prvog dana na programu su dva meča, a prvi je završen u korist Belgijanaca. David Goffin je u pet setova pobijedio Karla Edmunda.

Potpuno očekivano, pošto je 16. igrač svijeta, Goffin, igrao protiv 100. na svijetu. Ipak, Edmund je pružio dobru borbu i do petog seta je bilo neizvjesno, a onda je Goffin slavio sa 6:0.

Prvi set osvojio je Edmund sa 6:3, drugi sa 6:1 i kada se činilo da će doći do senzacije, Goffin uzima tri uzastopna seta u kojima je Edmund osvojio samo tri gema.

U drugom meču, koji je u toku, Andy Murray igra protiv Rubena Bemelmansa i za očekivati je da Britanci izjednače na 1:1.

Britanci traže titulu prvi put od 1936. godine i Murray bi im trebao omogućiti slavlje. 

Inače, mečevi se igraju pod velikim osiguranjem u Briselu zbog nedavnih terorističkih napada. Oko 1.300 navijača Britanije bodri svoje tenisere. Sutra će Andy s bratom Jamijem igrati zajedno protiv Goffina i Belmemansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.