Mnogo kvalitetnih tenisera na Challengeru u Banjoj Luci

Još se ne zna dolazi li prvi nosilac

Mnogo kvalitetnih tenisera na Challengeru u Banjoj Luci

U ponedjeljak će startati glavni žrijeb Challenger u Banjoj Luci, najveći teniski turnir u Bosni i Hercegovini.

I ove godine će na njemu nastupiti popriličan broj kvalitetnih tenisera poput Tomasa Belluccija, Pabla Andujara, Janka Tipsarevića, Carlosa Berlocqa i mnogih drugih.

Prvi nosilac turnira trebao bi biti Laslo Đere, ali još uvijek nije poznato hoće li zaigrati u Banjoj Luci s obzirom da je pozvan u Davis Cup reprezentaciju Srbije.

Organizatori Challengera u Banjoj Luci ističe da od ATP-a još uvijek nisu dobili dopis hoće li na Đere zaigra na turniru ali, ukoliko se to desi, bit će prvi favorit za osvajanje naslova.

Pobjednik turnira u Banjoj Luci zaradit će 12.250 eura i 100 ATP bodova, dok će finalisti pripasti 7.200 eura i 60 bodova. Plasman u polufinale turnira nagrađuje se sa 4.260 eura i 35 bodova.

Kvalifikacije za Challenger u Banjoj Luci počet će u subotu, 8. septembra, a glavni turnir igrat će se od 10. do 16. septembra, za kada je zakazano finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije