Monfils baš i nije očekivao da danas ide kući

Mannarino ide dalje

Monfils baš i nije očekivao da danas ide kući

E. Škorić

Gael Monfils je bio veliki favorit u duelu s Adrianom Mannarinom, no nakon današnjeg dana mora kući.

Monfils je u francuskom okršaju imao naizgled lagan posao, bio je veliki favorit, ali njegov nastup na Wimbledonu je završio ranije nego što je i sam očekivao.

Mannarino je slavio nakon maratonskog meča i pet setova sa 7:6, 4:6, 5:7, 6:3, 6:2. U osmini finala će igrati protiv boljeg iz duela Novak Đoković - Ernest Gulbis.

Tomaš Berdych je za svega sat i 47 minuta igre savladao Davida Ferrera. Čeh je sa 6:3, 6:4, 6:3 bio bolji od Španca, kojem je ipak šljava jača strana.

Dalje ide i Miloš Raonić, koji je sa 7:6, 6:4, 7:5 savladao Alberta Ramos-Vinolasa. Raonićev naredni rival bit će vjerovatn oAledxander Zverev, osim ukoliko Ofner napravi neku senzaciju. Berdycha čeka okršaj sa bolji iz duela Thiem - Donaldson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti