Monfils preskače Australian Open ?
Još čeka pravi rezultat u Melbourneu

Zbog upale ramena

Monfils preskače Australian Open ?

M. Maksimović

Francuski teniser Gael Monfils po svemu sudeći propušta prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open. Monfils je nastupao na turniru u Brisbaneu, ali je tamo povrijedio desno rame, pa je otkazao nastup u Sydneyu.

Francuz je odličio preskočiti ovaj turnir kako bi pokušao oporaviti do početka Australian Opena.

''Problem predstavlja upala i što više igram situacija je sve neugodnija. Zbog toga sam odlučio preskočiti Sydney '' kaže Monfils.Monfils je trenutačno 12.igrač svijeta sa dva osvojena turnira u karijeri, Sopot 2005.godine, odnosno Metz 2009.

Na Australian Openu Monfils igra od 2005.godine. Jednom je prošao prvo kolo, jednom je poražen na startu, pa je onda igrao treće kolo, a najbolji rezultat je napravio prošle godine plasmanom u četvrto kolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.