Monfils teško do finala, Petković ispala

Turniri u Washingtonu i Carslbadu

Monfils teško do finala, Petković ispala

Gael Monfils se teškom mukom plasirao u finale turnira u Washingtonu, a Andrea Petković je propustila veklika priliku u Carslbadu.

Francuz je kao prvi nosilac za protivnika imao Amerikanca Johna Isnera kome je ovo bilo treće uzastopno polufinale u dvije sedmice. Odlučivale su nijanse i Monfils je slavio u tie-breku trećeg seta i to sa 8:6 što dovoljno govori da je Isnera jedna lopta dijelila od finala. Čeh Štepanek je u mnogo izvjesnijem meču savladao mladog Younga kome je to bilo prvo polufinale u karijeri.


Nijemica Petković je protiv Poljakinje Radwanske dobila prvi set, a onda je neobjašnjivo stala i Poljakinja je dobila čak 10 gemova za redom pa je slavila nakon 2 sata i 10 minuta igre . I Ana Ivanović je kao i Petković dobila prvi set, ali je ipak izgubila od prvog nosioca Veere Zvonareve.

Rezultati polufinala, Washington:
Stepanek (Češka) - Young (SAD) 2:0 (6:3, 6:3)
Monfils (1, Francuska) - Isner (SAD, 11) 2:1 (6:4, 3:6, 7:6)

Carlsbad
Radwanska (Poljska, 3) - Petković (Njemačka, 2) 2:1 (4:6, 6:0, 6:4)
Zvonareva (Rusija, 1) - Ivanović (Srbija, 5) 2:1 (5:7, 6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.