Moya ponovo na terenu
Sljedeći protivnik je Nalbandian

Nakon deset mjeseci pauze

Moya ponovo na terenu

M. Maksimović

Nekada je broj jedan, nekada je osvajao Roland Garos, nekada je bio nepobjediv na zemlji.
Danas je Carlos Moya ponovo na terenu, nakon deset mjeseci, igra na ekshibicijskom turniru u Buenos Airesu.

U prvom kolu je Moya savladao Gastona Gaudija 6-3, 2-6, 6-4. Moya je nakon meča bio i više nego zadovoljan.

'' Trenirati je jedno, igrati meč nešto sasvim drugo. Odlučio sam doći na ovaj turnir kako bi odigrao ozbiljnih mečeva, kako bi vratio osjećaj pobjednika'' naglasio je Moya.
U karijeri je Moya osvojio 20 turnira, a njegov najveći uspjeh je osvajanje Roland Garrosa
1997.godine kada je u finalu savladao Alexa Coretju 6–3,7–5,6–3. Pored toga, Moya je igrao finale Australian Opena godinu dana kasnije, međutim Sampras je u tom finalu bio prejak. Na turnirima iz Masters Serije, Moya je slavio šest puta, prvi put 1998.godine u Monte Carlu. Posljednji turnir je Moya osvojio u Umagu prije dvije godine kada je savladao Andreja Pavela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.