"Mrzim tenis, igram ga isključivo zbog para"

Kazahstanski teniser šokirao javnost

"Mrzim tenis, igram ga isključivo zbog para"

E. Škorić

Kazastanski teniser Alexander Bublik šokirao je izjavom kako tenis igra isključivo zbog novca.

Bublik je trenutno 55. igrač svijeta, a za L'Equipe je otkrio da mu tenis nije posebna strast i da ga igra isključivo zbog novca, zbog čega su ga naravno stavili na zid srama.

"Mrzim tenis svim srcem. Igram ga samo zbog para i ništa pozitivno nema u tome što sam postao teniser", izjavio je 22-godišnjak, pa je nastavio:

"Odavno bih napustio tenis da u njemu nema para. Prestao bih da igram, ali u ovom trenutku dovoljno zarađujem, pa moram da igram. Još nisam u situaciji kao moj drug Bernard Tomić, ali nisam ni daleko od njega".

"Muka mi je i teško mi je stalno igrati protiv novih rivala. Nekada moram da igram i u bolovima, moram da igram čak i kada me djevojka napusti, a to je dio tenisa koji mrzim. U tenisu, kao u drugim sportovima, ne možete reći treneru da niste dobro i da ostatak tima igra bez vas...", poručuje Kazahstanac.

Top Komentari

Samo_Realan
hahah priznao svaka mu čast na tome, kapa do poda
5 2
Ende
Posteno legendo
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi