Muguruza u finalu Wimbledona

Izbacila Radwansku

Muguruza u finalu Wimbledona

Edmir Škorić

Španjolka Garbine Muguruza Blanco prva se plasirala u finale ovogodišnjeg Wimbledona.

Dvadeseta igračica svijeta je redom izbacivala na Wimbledonu Lepčenko, Lučić-Baroni, Kerber, Wozniacki u četvrtfinalu, a danas je uspjela da savlada Agnieszku Radwansku.

Poljakinja nije imala svoj dan. Od početka meča je njena protivnica djelovala bolje i sigurnije na terenu. Muguruza je na startu brejknula Radwansku, potom je oduzela Poljakinji servis i u petom gemu, pa je lako osvojila prvi set.

Dobro je otvorila i drugi set. Odmah je oduzela servis protivnici, ali je Radwanska drugim dijelom drugog seta počela da igra puno bolje. U šestom gemu je uzvratila brejk, izjednačila na 3:3, mirno odservirala za vodstvo (4:3) i onda napravila još jedan brejk, što joj je bilo dovoljno za treći set.

U odlučujući set Radwanska ulazi brejkom, ali odmah u drugom gemu Muguruza vraća. U šestom gemu je Španjolka stigla do novog brejka, pa je dobila meč na kraju.

U finalu će igrati protiv pobjednice iz duela Serena Williams - Maria Šarapova. 

Wimbledon, polufinale, teniserke:
Mugurza  (Špa) - Radwanska (Polj) 6:2, 3:6, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti