Murray bez problema, Del Potro izgubio set

Prvo kolo Australian Opena

Murray bez problema, Del Potro izgubio set

Četvrti i peti nosilac na Australian Openu, Andy Murray i Juan Martin Del Potro uspjeli su bez izboriti plasman u drugo kolo. 

Del Potro je u prvom kolu savladao Rhynea Williamsa rezultatom 3:1, po setovima, 6:7, 6:3, 6:4, 6:4. Williams je Argentinca na terenu zadržao nešto više od tri sata. Del Potro će u drugom kolu igrati protiv Španca Bautiste. 

Andy Murray je bez problema slavio protiv Japanca, Go Soede rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:1 i 6:3. Murrayu je za pobjedu trebalo sat vremena i 30 minuta. Britanac će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Millot-Odesnik. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.