Murray čeka Đokovića ili Ferrera

Australian Open 2012

Murray čeka Đokovića ili Ferrera

Edmir Škorić

Andy Murray izborio je polufinale prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena. Škotski teniser je u četvrtfinalu zaustavio Japanca Keija Nishikorija, senzaciju turnira.

Prvi Japanac u četvrtfinalu Grand Slama nakon 80 godina, Kei Nishikori, ipak nije uspio nastaviti dalje. U osmini finala je senzacionalno izbacio Francua Jo-Wilfreda Tsongu, ali protiv Murrayja nije imao snage.

Četvrti nositelj, Murray, za prvi set bio je dovoljan jedan break više u odnosu na protivnika. Tri seta trajala su tek nešto više od 120 minuta. Murray je slavio sa 6:3, 6:3 i 6:1.

U polufinalu će Murray igrati s boljim iz ogleda Novak Đoković - David Ferrer. Drugog finalistu saznat ćemo nakon meča Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Australian Open, polufinale, muški:

Murray (4) - Nishikori (24) 6-3, 6-3, 6-1
Đoković (1) - Ferrer (5) (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.