Murray: Čestitam Novaku na tituli, nevjerovatan je

Britanski teniser poslao emotivnu poruku supruzi Kim

Murray: Čestitam Novaku na tituli, nevjerovatan je

Endin Čaušević

Britanski teniser Andy Murray danas je poražen u finalu Australian Opena od Novaka Đokovića.

Murray je lakše od očekivanog doživio poraz u finalu Australian Opena, a svoju šestu titulu u Australiji osvojio je srbijanski teniser. Nakon meča Murray je kazao da čestita Novaku na tituli, te da je nevjerovatan teniser.

"Osjećam se kao da sm ovdje bio nekada. Čestitam Novaku na šestoj tituli u Australiji. Zaista je nevjerovatan. Želim da mu kažem bravo i sve čestitke njemu i njegovom timu", rekao je Murray.

Britanac se zahvalio i svom timu što su bili uz njega na ovom turiru i što su mu davali veliku podršku i u današnjem meču.

"Zahvaljujem se moom timu što su me doveli ovdje. Bilo je nekoliko teških sedmica iza mene i van terena i hvala vam svima na podršci. Hvala svim skupljačima loptica, sudijama, linijskim sudijama, volonterima što su vodili računa o svim igračima. Svim navijačima, sjajna atmosfera i danas. Teško je meni da kažem sve ove stvari nakon poraza, ali čast mi je da igram pred svima vama i hvala vam što ste došli", dodao je Murray. 

On se posebno svrnuo na svoju suprugu Kim koja posljednjih sedmica ima problema sa trudnoćom i svakog trenutka treba da se porodi.

"Hvala mojoj supruzi Kim koja ovo gleda od kuće. Ti si bila prava legenda posljednje dvije sedmice, hvala ti za podršku i biću na prvom letu kući", zaključio je Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi