Murray i Blake za trofej
Prvo finale Andy Murraya u Londonu

Turnir u Queensu

Murray i Blake za trofej

U  finalu teniskog  turnira u Queensu, koji predstavlja svojevrsnu generalnu probu pred start čuvenog Wimbledona, igrat će prvi nosilac Britanac Andy Murray i šestopostavljeni Amerikanac James Blake.

I dok je prolazak Murraya bio očekivan, Blake svakako nije ponajviše zbog činjenice da je za protivnika imao Andyja Roddicka, koji je ovaj turnir osvajao četiri puta.

Danas se u polufinalu očekivao zanimljiv duel u kojem je Andy tražio revanš za poraz u polufinalu prije tri godine. Nažalost, po ljubitelje tenisa, meč je završen nakon samo osam gemova.U jednom trenutku se Roddick poskliznuo, povrijedivši lijevi zglob. Nakon sedmog gema u pauzi je Andy zatražio pomoć dežurnog doktora, ali je izdržao tek jedan gem.

Blakea u finalu čeka Andy Murray koji nije imao previše posla sa Juanom Carlosom Ferrerom 6-2,6-4. Za Murraya je ovo prvo finale na ovom turniru, do sada nikada nije bio bolji od četvrtfinala. Britanci dugo čekaju pobjednika na ovom turniru, iz arhive su iskopali Bunnyja Austina i njegov trijumf 1938. godine.

Tri puta je Tim Henman je tri puta izgubio u finalu. Pete Sampras je bio bolji 1999. godine, Lleyton Hewitt dva puta zaredom, 2001. i 2002. godine. Zanimljivo, od 2000. godine na ovom turniru samo su tri tenisera otišla do kraja. Lleyton Hewitt četiri puta, Andy Roddick također četiri puta i prošle godine Rafael Nadal.

Polufinala
Andy Murray - Juan Carlos Ferrero 6:2, 6:4
James Blake - Andy Roddick 4:4 (Roddick predao)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti