Murray i Čilić u finalu Queensa

ATP London

Murray i Čilić u finalu Queensa

Midhat Šljivak

Andy Murray i Marin Čilić plasirali su se u finale ATP turnira u Londonu.

Murray je sa 2:1 po setovima 4:6, 6:3, 6:2 savladao Francuza Joea Wilfreda Tsongu. Tsonga je bolje otvorio meč, te je uspio doći do breaka koji mu je donio osvajanje prvog seta sa 6:4. Ipak, u preostala dva seta, dominacija Murraya. Drugi set je dobio Britanac sa 6:3, a odlučujući treći sa 6:2, te je došao do pobjede i prolaza u finale.

Tamo ga čeka hrvatski teniser Marin Čilić koji je također sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:2), savladao Australca Leightona Hewitta.

Čilić je ušao odlično u meč i na početku je odmah napravio break, ali je nakon prekida zbog kiše Hewitt došao do daha, no to je bilo nedovoljno za osvajanje prvog seta, kojeg je Čilić riješio u svoju korist sa 6:4.

Uzvratio je Hewitt u drugom setu. Australac je ovaj dio meča dobio sa 6:4, te se ušlo u treći odlučujući set, kojeg lagano dobio Čilić sa 6:2, pa je na taj način došao do finala

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.