Murray i Nadal za titulu

Indian Wells

Murray i Nadal za titulu

Adnan Beganović

U finalu ATP Mastersa u Indian Wellsu igraće Andy Murray i Rafael Nadal. Murray je u polufinalu bio bolji od Federera (2:1), dok je Nadal pobjedio Roddicka (2:0).

Susret između Murraya i Federera bio je prava poslastica. Svi ljubitelji tenisa mogli su uživati, a na kraju više razloga za slavlje imali su navijači Murraya. Ovom pobjedom Škot je četvrti put zaredom savladao nekadašnjeg prvog svjetskog igrača i sada se možemo tvrditi da Murray u ovoj sezoni može i do Grand Slama.

Prvi set Škot je dobio sa 6:3, a karakteristika ovog dijela meča je neobjašnjiv broj neforsiranih grešaka Švajcarca. U drugom setu Federer se vratio i podsjetio na neka bolja vremena. Nakon 6:4 svi su mislili da će slomiti otpor Britanca, ali je Roger ponovo igrao kao u prvom setu. Stoga Murray nije trebao odigrati ništa spektakularno, nego mirno privesti set i meč kraju.

Rafael Nadal nije imao većih problema u duelu sa domaćim teniserom, Roddickom. Najbolji teniser današnjice sigurnom igrom plasirao se u finale (6:4, 7:6). Meč je mogao biti završen i prije jer je Nadal u drugom setu imao servis za pobjedu kod rezultata 5:4, ali ga nije uspio iskoristiti.

ATP Indian Wells, polufinale

Nadal (Španija, 1) - Roddick (SAD, 7) 6:4, 7:6(4), Murray (Velika Britanija, 4) - Federer (Švajcarska, 2) 6:3, 4:6, 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.