Murray i Nishikori prošli dalje

Roland Garros, 1. kolo

Murray i Nishikori prošli dalje

D. Rakanović

Britanac Andy Murray plasirao se u drugo kolo Roland Garrosa nakon što je savladao Rusa Andreya Kuznetsova sa 3:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:2, 6:0. 

Svjetski broj jedan imao je velikih problema u prva dva seta. Iako je igrao veoma loše dobio je prvi set sa 6:4. Rus je u drugom setu došao do izjednačenja. Ipak u nastavku meča Murray je zaigrao daleko bolje i na kraju rutinski slavio. 

Britanac u nastavku turnira moraće zaigrati daleko bolje ukoliko želi daleko dogurati na ovogodišnjem Roland Garrosu. U drugom kolu će igrati protiv Martina Klizana.

Japanac Kei Nishikori savladao je Thanasisa Kokkinakisa sa 3:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:4, 6:4. 

Osmi nosilac turnira izgubio je prvi set sa 4:6, ali je u nastavku meča zaigrao značajno bolje i osvojio tri naredna seta. 

U drugom kolu Nishikori će igrati protiv Jeremyja Chardyja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi