Murray: Konačno sam sazrio

Murray: Konačno sam sazrio

Britanac Andy Murray vjeruje kako je konačno sazrio kao teniser, te da će se ove godine moći suprostaviti vodećoj trojci sa ATP liste.

Danas je Andy odigrao sjajan meč protiv Novaka Đokovića  i u jednom trenutku držao konce igre, ali ipak nije uspio da se plasira u finale Australian Opena.

"Svaki teniser nekada sazrije, a osjećam da je konačno došlo i moje vrijeme. Potpuno sam mentalno spreman za nadolazeću sezonu", rekao je Murray, te dodao:

"Večerašnji meč je bio važan iz mnogo razloga. Očigledno je koliko sam želio pobjedu i mislim da sam konačno savladao psihičku barijeru, iako sam poražen. Sada me očekuje zadatak da preteknem tenisere koji su ispred mene."

Podsjetimo, Đoković se posljednjih dana žalio na umor i teško disanje. Britanac smatra da ta činjenica ne umanjuje njegovu dobru igru, te da je i on bio iscrpljen na kraju meča.

"Čak iako je danas bio umoran ili ako je teško disao, vjerujte mi igrao je odličan tenis i njegovi udarci su bili tako čisti. Mislim da smo obojica bili na kraju iscrpljeni, a bilo je mnoštvo dugih poena", dodao je Murray.

Četvrtog tenisera svijeta su u prošlosti mnogo kritizirali zbog defanzivne igre, ali danas je bio mnogo agresivniji i zaista se čini kako će ove sezone biti 'tvrd orah'.

"Imao sam svoju šansu na 5-5 u zadnjem setu, ali pogriješio sam kod odlučujućeg poena i poslao lopticu u mrežu. Ukoliko pogledate cijeli meč bit će vam jasno koliko dobro je Novak servirao kada sam imao break šanse. Kada se ulazilo u duže razmjene udaraca, uglavnom sam diktirao poene i napadao. Sve je u redu, sada sam drugi igrač, sa drugim stavom u odnosu na prošlu godinu i ponosan sam na to", zaključio je Britanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.