Murray  krenuo pobjedom
Murray ispunio očekivanja na startu

Počeo ATP World Tour Finals

Murray krenuo pobjedom

M. Maksimović

Andy Murray je pobjedom otvorio ovogodišnji ATP World Tour Finals. U meču prvog kola grupe A, Murray je bio bolji od Juana Martina Del Potra 6-3,3-6,6-2. Londonska O2 Arena je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, atmosfera je odlična. Na kraju je važnu startnu pobjedu upisao Andy Murray nakon dva sata i deset minuta igre.

Del Potro je dobro krenuo, odmah je u prvom gemu stigao do break lopte, Murray se izvukao
pa je u narednom gemu napravio break.Argentinac je imao velikih problema u nastavku, nije mogao zadržati svoj servis, čak je nakon tri gema zatražio pomoć dežurnog doktora zbog krvarenja iz nosa. Murray nije posustajao, pa je vrlo brzo stigao do 5-0. Tek je nakon duplog breaka, Del Potro pohvbatao konce, vratio je jedan izgubljeni break, uzeo je tri gema u nizu, zaprijetio je Murray. Škot je zaustavio komplicirtanje situacije iskoristivši sedmu set loptu za 6-3.

Početak drugog seta nam nudi rezultatski identičan razvoj situacije, ali su uloge drugačije. Sada Del Potro ima 3-0. Murray je nakratko uzvratio, međutim svoj servis je ponovo ispustio u šestom gemu i to je to Del Potro se sa 3-6 vratio u meč.

I onda opet treći put 3-0, drugi put je Murray je prednost. Taj peti break Andyja Murraya pokazao se presudnim u cijelo meču. Ovaj put nije bilo povratka. Murray je upisao petu pobjedu u šest mečeva protiv Del Porta koji je nakon slavlja u New Yorku u 1. kolu Tokija, 2. kolu Šangaja i četvrtfinalu Pariza, te je imao velikih problema sa povredama. Predavao je mečeve zbog povrede ručnog zgloba, trbušnog zida. Pitanje je koliko će izdržati i u Londonu.


ATP World Tour Finals:

Prvo kolo Grupa A:
Andy Murray - Juan Marin Del Potro 6-3,3-6,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.