Murray krenuo pobjedom
Dobar nastup Murraya na startu

Počeo završni turnir u Londonu

Murray krenuo pobjedom

M. Maksimović

Andy Murray je na najbolji način otvorio završni turnir osmorice najboljih tenisera u londonskoj O2 areni.U meču B grupe Murray je u dva seta sa 6-2,6-4 nadigrao Robina Soderlinga.

Oba tenisera su ove godine osvojila po dva turnira, Murray dva iz Masters serije, Soderling jedan, dok je u međusobnim duelima rezultat do danas bio 2-2.Zadnji meč je dobio Soderling u Indian Wellsu.

Za razliku od tog meča, danas je na terenu dominirao Škot koji je odigrao odličan prvi set. Napravio je dvostruki break, jedan u treće, jedan u drugom setu, ukupno je imao četiri break lopte. Na prvom servisu je ispustio četiri poena, na drugom dva i to dovoljno pokazuje kakav je meč publika u Londonu gledala.

Šveđanin je u drugom setu zaigrao ipak nešto bolje, što je rezultiralo break loptom u šestom gemu. To je bila jedina break lopta Soderlinga koju nije iskoristio.Murray je to znao kazniti, jednu je break loptu ispustio u sedmom gemu, narednu je iskoristio i meč je bio gotovo za 80 minuta.

Grupa B:
Andy Murray (VB, 5) - Robin Söderling (Šve, 4) 6-2,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije