Murray lako do polufinala
Murray može biti zadovoljan dosada

Kraj u grupi B

Murray lako do polufinala

M. Maksimović

Sve je jasno u grupi B.Uz Rogera Federera koji je ostvario sve tri pobjede, u polufinale će i Andy Murray koji se lako obračunao sa Davidom Ferrero.Robin Soderling je završio nastup uz omjer 1-2, dok je David Ferrer ostao na nuli.

Andy Murray je u susret sa Davidom Ferrerom ušao kao favorit, ali je znao da brojevi nisu na njegovoj strani.Od četiri meča samo je jednom dio Ferrera, jedini put je slavio prije četiri godine u Kanadi.Ni večeras nije dobro krenuo. Ferrer je napravio break, poveo je 2-0, ali onda staje.Murray je uzeo sedam gemova u nizu.

Ferrer se nakratko probudio ri-breakom za 1-1, priključak je držao do petog gema. U petom je propustio priliku za novi ri-break i tu je bio kraj. Ovaj put je Murray nanizao četiri gema, dovoljno za čistih 6-2,6-2.Ferrer je imao tokom cijelog meča velikih problema sa servisom, pogotovo drugim. U prilog tome ide i 35 posto osvojenih poena na drugom servisu.Domaći navijači svakako mogu biti zadovoljni, Murray je u polufinalu, sutra će saznati ime protivnika.


Treće kolo,grupa B:
Andy Murray (VB,5) - David Ferrer (Špa,7) 6-2,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.