Murray lako s Chardyjem, čeka Federera ili Tsongu

Australian Open, četvrtfinale

Murray lako s Chardyjem, čeka Federera ili Tsongu

Edmir Škorić

Škotski teniser Andy Murray bez problema se plasirao u polufinale Australian Opena jer je u četvrtfinalu  3:0 po setovima savladao Jérémyja Chardyja.

Trećem nosiocu turnira bilo je potrebno 111 minuta u okršaju s Francuzem, a Murray će u polufinalu igrati protiv boljeg iz okršaja Federrer - Tsonga.

 

Prođe li Federer u polufinale, to će biti njihov 20. okršaj, a zanimljivo da Murray ima pobjedu više od Švicarca (10-9). Ukoliko, pak, i u polufinalu bude igrao protiv Francuza, onda je apsolutni favorit. U dosadašnjih osam utakmica je sedam puta bio bolji od Tsonge.

 

Chardy je imao isti procenat ubačenog prvog servisa kao i Murray, ali Škot je osvojio 80 posto poena, dok je Chardy imao 60 odsto. 

 

Osim toga, Francuz je iskoristio samo dvije break-lopte od ukupno njih pet. Murray je iskoristio 8 od 11 i imao je 32 naspram Chardyjevih 25 direktnih poena. I manji broj iznuđenih grešaka (20-30).

 

Australian Open, četvrtfinale:

Chardy - Murray 0:3 (4:6, 1:6, 2:6)

Tsonga - Federer (u toku)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije