Murray na startu dobio Berdycha

Škot slavio u tri seta

Murray na startu dobio Berdycha

M. Maksimović

Andy Murray je pobjedom otvorio svoj nastup na završnom turniru osmorice najboljih u Londonu.U osmom međusobnom duelu Murray je sa 3-6,6-3,6-4, stigao do četvrtog trijumfa protiv Tomasa Berdycha.

Berdych je dobio prvi set, iako je Škot dosta dobro servirao. Izgubio je tek šest poena na svoj servis, ali je propustio čak šest break lopti.U šestom gemu prvog seta, Berdych  je stigao do breaka, poveo je 4-2, odnosno 5-2, a taj break prednosti je bio dovoljan za prvi set. Imao je veliku priliku Berdych i u ranoj fazi drugog seta, tri break lopte ne koristi kod 1-1.

 

Murray se izvukao a onda je i on napokon iskoristio jednu svoju brek loptu, jedanaestu za 3-1.U setu odluke, Berdych je prvi posustao, izgubio je svoj servis u trećem gemu. Murray je servirao odlično u trećem setu i osvojio svih 11 poena nakon prvog ubačenog servisa sa pobjedu na startu turnira.

 

Grupa A:

Andy Murray (VBR) - Tomas Berdych (Češ) 3-6, 6-3, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.