Murray nakon velike borbe u polufinalu Rija

Britanac savladao Johnsona

Murray nakon velike borbe u polufinalu Rija

Britanski teniser Andy Murray uspio se nakon velike borbe plasirati u polufinale Olimpijskih igara u Riju.

Murray je u četvrtfinalu bio bolji od Amerikanca Steve Johnsona sa 2:1 u setovima. Drugi reket svijeta je bio veliki favorit u ovom meču te je prvi set dobio rezultatom 6:0 i tada se činilo da će se prošetati do polufinala.

Ipak, tada je Johnson uspio da ubaci u brzinu više te da zahvaljujući brejku u prvom gejmu drugog seta, set osvoji sa 6:4 i omogući sebi nastavak meča.

Treći set je donio veliku borbu. Prvi brejk je napravio Johnson u sedmom gejmu i poveo sa 4:3. Ipak, kao što mnogi teniski stručnjaci kažu 'nije brejk dok se ne potvrdi' to se i danas potvrdilo kao tačno.

Johnson je odmah izgubio svoj servis i Murray je uspio da izjednači na 4:4. Otišlo se kasnije u taj brejk, a tamo se bolje snašao Britanac koji je slavio sa 7:2.

Murray u polufinalu čeka boljeg iz meča Nishikori-Monfils.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi