Murray opet koban za Federera
Murray ponovo nadigrao Federera

ATP turnir u Dohi

Murray opet koban za Federera

Škotlanđanin Andy Murray i Amerikanac Andy Roddick igraće u finalu 1.1 miliona dolara vrijednog ATP turnira koji se održava u Dohi.

Riječ je o trećem i četvrtom nositelju koji su do finala stigli preko Rogera Federera i Gaela Monfilsa.
Murray je kao i na Mastersu u Šangaju bio koban za Federara. Švajcarac i nekadašnji najbolji igrač svijeta je u svoju korist riješio prvi set.

Bilo je 8:6 nakon tie-breaka i činilo se kako će sadašnji broj 2. na svijetu ipak sebi naći mjesto u finalu. No, tako nije mislio Škotlanđanin koji je u naredna dva slavio sa 6:2 čime je pokazao da je u odličnoj formi pred Australian Open. Istim rezultatom Roddick je nadigrao Monfilsa.

Na ATP turniru u Brisbane koji se na tvrdoj podlozi igra za nagradni fond od 484.750 dolara za trofej će igrati Francuz Richard Gasquet i Čeh Radek Stepanek.
Gasquet, sedmi nosilac, bio je bolji od sunarodnjaka Jo-Wilfrieda Tsonge (2.) sa 1:6, 6:4, 6:2, dok je osmopostavljeni Stepanek slavio u duelu sa četvrtim nositeljem, Šveđaninom Robinom Soderlingom sa 2:6, 6:4, 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.