Murray preko Nadala do finala Madrida

Britanac ponovo bolji

Murray preko Nadala do finala Madrida

Andy Murray prvi je finalista ovogodišnjeg Mastersa u Madridu pošto je savladao Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (7:5, 6:4).

Britanac je zabilježio i drugu uzastopnu pobjedu nad petim teniserom svijeta na ovom turniru, pa će tako imati priliku da odbrani trofej u glavnom gradu Španije.

Murray je bolje otvorio današnji meč i nakon četiri odigrana gema imao je prednost od 3:1. Ipak, u 9. gemu Rafa koristi prvu brejk loptu i ubrzo dolazi do izjednačenja (5:5). Britanac u tim trenucima nije gubio samopouzdanje, najprije je bio siguran na svoj servis, da bi potom drugim brejkom priveo dionicu kraju.

Sličan scenario viđen je i u drugom setu. Murray je pri vodstvu od 5:3 servirao za meč, ali je ponovo Nadal uspio da se u završnici vrati u igru. Međutim, drugi reket svijeta odgovorio je već u narednom gemu. Britanac oduzima servis španskom teniseru i osigurava prolaz u finale turnira.

Podsjetimo, u drugom polufinalnom susretu sastaju se Novak Đoković i Kei Nishikori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti