Murray preko Simona do finala Šangaja

Britanac slavio u dva seta

Murray preko Simona do finala Šangaja

Britanski teniser Andy Murray plasirao se u finale Mastersa u Šangaju nakon današnje pobjede protiv Francuza Gilesa Simona sa 2:0 u setovima.

Murray je bio veliki favorit u ovom meču i nije dozvolio da mu se dogodi iznenađenje kao Novaku Đokoviću u prvom polufinalu. Prvi set obilježio je velliki broj napravljenih brejkova na obje strane.

Uspješniji je na kraju bio Murray koji je napravio čak četiri brejka i pretrpio tri što mu je bilo dovoljno da slavi sa 6:4. U drugom setu odvijala se potpuno druga priča. Murray je napravio brejk već u drugom gemu te je kasnije još jednom oduzeo servis rivalu. Ipak kada je servirao za meč, Simon je napravio brejk, ali iz drugog pokušaja Murray je bio uspješniji te je slavio pobjedu sa konačnih 6:3.

U finalu će igrati protiv Roberta Bautiste-Aguta koji je nešto ranije savladao Novaka Đokovića sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi