Murray projurio pored Ančića
Murray je deklasirao hrvatskog tenisera

ATP u Rotterdamu

Murray projurio pored Ančića

Andy Murray sigurnom igrom plasirao se u finale ATP turnira u Rotterdamu. Drugopostavljeni Škotlanđanin, četvrti igrač svijeta, u polufinalu je lakše nego se očekivalo nadigrao Hrvata Maria Ančića sa 6:1 i 6:2.

Niko se nije nadao ovakvom epilogu. Ančić je na posljednjem turniru u Zagrebu pokazao da se vraća u staru formu, a Murray definitivno nije briljirao u Australiji.

No, Škotlanđanin je igrao gotovo bez greške, a Ančić je stalno tražio način kako bi parirao drugom nositelju. U tom traženju je “zalutao” dozvolivši Murrayu da za sat i minutu igre slavi sa ubjedljivih 6:1 i 6:2.
Protivnik u finalu biće mu bolji iz duela prvog nositelja Rafaela Nadala i petopostavljenog Gaela Monfilsa.

Polufinale
Andy Murray (Velika Britanija, 2) - Mario Ančić (Hrvatska) 6:1, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.