Murray: Pružio sam dobar otpor Federeru

Britanac ispao od Rogera Federera

Murray: Pružio sam dobar otpor Federeru

Nakon poraza od Rogera Federera u četvrtfinalu Australian Opena Andy Murray nije krio nezadovoljstvo svojim porazom, ali je istakao kako je ipak zadovoljan otporom koji je pružio Federeru. 

"Dozvolio sam mu breake na kraju meča i to je bilo razočaravajuće. Mislim da je on odigrao odlično u prva dva seta. Kada je servirao za meč u trećem setu znao sam da moram da podignem nivo svoje igre da bih produžio meč. To sam i uspio, ali u četvrtom setu nikako nisam mogao da dođem do prednosti. Posebno sam razočaran gemom koji sam odigrao pri rezultatu 4:3. Ali, ponosan sam na način na koji sam pružio otpor Rogeru“, rekao je Britanac. 

Nakon što je prošle godine osvojio Wimbledon, Murray je imao operaciju leđa zbog koje je bio van terena nekoliko mjeseci. Još uvijek je nedovoljno spreman za dobre igre u kontinuitetu, pa je i pred početak Australian Opena priznao da sebe ne vidi u užem krugu favorita. 

"Ovo je bio najviši nivo tenisa na kojem sam igrao poslije dugo vremena. Servis mi je bio sporiji u četvrtom setu, posebno prvih nekoliko poena, prilikom promene strana. Ali, dobro sam se držao, namučio sam ga, a malo je falilo i da se vratim u meč". 

"Dosta toga sam prošao u posljednja četiri mjeseca. Očekivano je da sam sada razočaran, jer sam mogao u nekim trenucima da postupim drugačije. Isto bi bilo i da se pojavi mogućnost da ponovo odem na operaciju. Prvi put sam prošao kroz tako nešto i mislim da sam odradio dobar posao da bih došao u formu i borio se sa najboljima", zaključio je Andy Murray. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.