Murray "pecnuo" rivale, Becker mu odgovorio

Britanski teniser u svom stilu

Murray "pecnuo" rivale, Becker mu odgovorio

Andy Murray na nedavno završenom turniru u Monte Carlu stigao je do polufinala gdje je zaustavljen od Rafaela Nadala. Britanski teniser nekoliko puta tokom meče ulazio je u verbalne sukobe sa glavnim sudijom, ali i sa španskim teniserom.

Drugi teniser svijeta svoje nezadovoljstvo iskazao je i nakon meča kada je dao interesantnu izjavu u kojoj je prozvao igrače iz samog vrha.

Murray je na njegov uobičajen način uputio "otrovne strelice" pojedinim teniserima.

"Igrao sam teške mečeve protiv tenisera koji jednostavno "ne odustaju" ili se ne umaraju. Da li su mi bili sumnjivi? Naravno da jesu, čujete neke stvari. Kada gledate pojedince koji igraju mečeve od šest sati iznova i iznova i ne pokazuju nikakve znake umora, onda takve stvari treba preispitati", izjavio je Murray. 

Ubrzo je britanski teniser dobio odgovor, i to od Borisa Beckera, trenera Novaka Đokovića.

"Imamo nasumične doping testove i ukoliko nisu pozitivni, onda je igrač 100 posto nevin. Glupo je da sumnjate na nekog samo zato što je osvojio Grand Slam ili zato što je spremniji od drugog. Andy je jedan od najspremnijih igrača na Touru, često lagano pobjeđuje igrače i niko ne preispituje njegovu radnu etiku. Đokovića testiraju često, to se dešava i po dva puta u toku Grand Slama", istakao je Becker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi