Murray se kockao
Andy Murray hodao je po ivici....

ATP Masters u Miamiju

Murray se kockao

Andy Murray protiv Nicolasa Massua dozvolio je sebi luksuz da od mat pozicije stigne skoro do remija. No, na kraju je ipak uspio doći do trijumfa.

Škotlanđanin je imao 6:4 i čak 5:1, da bi Massu došao do 4:5 i tri break prilike za 5:5. Na kraju je bilo dva puta po 6:4 što je Murrayu osiguralo osminu finala ATP Mastersa u Miamiju.

Rafael Nadal ne briljira, ali prolazi. Protiv Portugalca Gila je slavio sa 7:5 i 6:3 uz dosta problema u oba seta. U prvoj dionici propustio je rano vodstvo od 3:1, da bi se na servisu pri zaostatku od 5:4 izvukao nakon što je bio dva poena do gubitka seta (15:30).

Srbijanski teniseri imali su polovičan uspjeh. Viktor Troicki potvrdio je trijumf nad Nalbandianom nakon što je u 3. kolu slavio sa 6:4 i 6:3 nad Phauom, dok je Janko Tipsarević bio preslab za Juana Martina Del Potra. Bilo je 6:4 i 6:1 za Argentinca.

Rezultati
Nadal (Špa, 1) - Gil (Por, Q) 7:5, 6:3, Ferrer (Špa, 11) - Čilić (Hrv, 17) 3:6, 6:3, 6:4, Del Potro (Arg, 6) - Tipsarević (Srb) 6:4, 6:1, Murray (VB, 4) - Massu (Čil) 6:4, 6:4, Troicki (Srb) - Phau (Nje, LL) 6:4, 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.